Jouw YouTube docenten op het festival

Hier stellen de YouTube docenten zich even aan je voor en vertellen ze wat je tijdens de training kan verwachten.


Meneer Wietsma | Natuurkunde

Rafal Wietsma is beter bekend als Meneer Wietsma Natuurkunde op YouTube. Daar heeft hij honderden video’s die leerlingen van VMBO tot VWO helpen natuurkunde te begrijpen. Hij probeert moeilijke stof op een makkelijke manier uit te leggen en geeft in zijn video’s ook altijd oefenopgave zodat leerlingen kunnen kijken of ze het begrepen hebben. Deze examentraining bespreekt hij hoe je je het beste kunt voorbereiden op het examen, bespreekt hij veel gemaakte fouten en geeft hij tips en tricks.

YouTube kanaal van MeneerWietsma 

Website | www.natuurkunde-examentraining.nl/

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Meneer Wietsma: Binas, normale rekenmachine, pen, geodriehoek, mobiel.


Wouter Renkema | Scheikunde


Wouter Renkema is docent scheikunde in Appingedam. Hij maakt filmpjes over scheikunde theorie aan de hand van voorbeeldvragen en filmpjes met uitleg van examenopgaven. We oefenen met vragen die veel in het examen voor komen. Hoe pak je laste rekenvragen aan? Hoe laat je zo min mogelijk punten liggen? Wat zijn de meest gemaakte fouten in het examen? We gaan ook kijken hoe je in de dagen tussen de training en het examen het beste te werk kunt gaan en hoe ik je daarbij kan helpen.

Youtube kanaal van Wouter Renkema

Website van Wouter Renkema | https://scheikundehavovwo.nl/

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Wouter: binas, pen, rekenmachine, telefoon


Roy van Aardrijkskunde Kennisclips 

Roy Helmerhorst, oftewel Aardrijkskunde Kennisclips op YouTube, is ook van de partij op het examen festival! Hij zal de examentraining voor het vak aardrijkskunde voor zijn rekening nemen. Op zijn kanaal zie je diverse kennisclips en vlogs voorbijkomen waarbij gezelligheid en humor centraal staan. Mocht je bij hem een examentraining volgen dan zal dit in ieder geval leerzaam en zeker niet saai zijn! Alvast wat tips krijgen voorafgaand de training? Dat kan met de onderstaande kennisclip! Check zijn kanaal voor meer inhoudelijke kennisclips.

Kennisclip - Zo haal jij je aardrijkskunde examen! 

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Roy: Atlas (neemt de docent mee), Pen / Kleurpotloden / Gum / Geodriehoek, Mobiel, Rekenmachine (normale), NotitieblokJoost van Biologie met Joost (Havo)

Hoi! Mijn naam is Joost van Biologie met Joost. In deze examentraining ga ik je helpen bij het voorbereiden van je havo eindexamen. Ik zal je uitleg geven bij een aantal belangrijke onderwerpen en tussendoor gaan we aan de slag met het maken van examenvragen. Uiteraard is er ook alle ruimte voor vragen en jullie eigen inbreng. Ik kijk er naar uit jullie te kunnen helpen bij jullie voorbereidingen op het eindexamen!

Website: www.biologiemetjoost.nl


Derk Kok van Your Biology NL (Vwo)

Derk Kok ken je op YouTube waarschijnlijk onder de naam Your Biology NL. Op zijn kanaal behandelt hij stap voor stap het complete lesprogramma van de vwo bovenbouw. Daarnaast vind je ook examentrainingen op zijn kanaal die je extra goed gaan helpen om je voor te bereiden op het eindexamen. Tijdens het eindexamen festival zal Derk kleine stukjes theorie herhalen om vervolgens te trainen met examenopgaven. We bespreken gemaakte fouten, oefenen met het formuleren van antwoorden. Ook zullen we uitgebreid oefenen met de BiNaS.

Website | www.youtube.com/c/YourBiologyNL

Dit heb je nodig tijdens de training: Pen, papier, BiNaS, liniaal/geo en rekenmachine.Frank van de Economie Academy | Economie

Doe je dit jaar eindexamen economie en ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan help ik je in twee uur verder met handige tips en duidelijke tricks die je op "de examendag" direct punten opleveren. Verder deel ik al mijn kennis met je over wat je op het eindexamen kan verwachten. Doel is dat je met een gerust hart aan je examen kan beginnen en tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan. Dus heb je economie, schrijf je dan nu in voor mijn examentraining! Tot het weekend van 22 en 23 april. Groet, Frank

YouTube kanaal van de Economie Academy

Website van de Economie Academy | www.economie-academy.nl

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Frank van de Economie Academy: Goed humeur, Pen / Potlood/ Gum / Geodriehoek of lineaal, Mobiel, Rekenmachine (normale), Notitieblok voor aantekeningen


Heb jij je plek in 3 trainingen al geclaimd? Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt. 


Ik ga bestellen