Jouw YouTube docenten op het festival

Hier stellen de YouTube docenten zich even aan je voor en vertellen ze kort wat je hebt aan hun twee uur durende examentraining.

Math with Menno | Wiskunde A en B

Menno Lagerwey, beter bekend als Math with Menno, is dé bekendste wiskundeleraar van Nederland. Op YouTube heeft hij meer dan 800 uitlegvideo’s waarin hij de hele bovenbouwstof van A tot Z bespreekt. Tijdens het Eindexamen Festival heb je de kans om een echte les bij hem te volgen! In zijn twee uur durende training bespreekt Menno een aantal veel voorkomende opgaven, geeft hij je tips die je punten opleveren en wijst hij je op de meest gemaakte fouten. Kom maar op met dat examen!

YouTube kanaal van Math with Menno

Website | www.mathwithmenno.nl

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Menno: grafische rekenmachine, pen, ruitjespapier, geodriehoek


MeneerWietsma | Natuurkunde

Rafal Wietsma is beter bekend als Meneer Wietsma Natuurkunde op YouTube. Daar heeft hij honderden video’s die leerlingen van VMBO tot VWO helpen natuurkunde te begrijpen. Hij probeert moeilijke stof op een makkelijke manier uit te leggen en geeft in zijn video’s ook altijd oefenopgave zodat leerlingen kunnen kijken of ze het begrepen hebben. Deze workshop bespreekt hij hoe je je het beste kunt voorbereiden op het examen, bespreekt hij veel gemaakte fouten en geeft hij tips en tricks.

YouTube kanaal van MeneerWietsma 

Website |www.meneerwietsma.nl

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van MeneerWietsma: Binas, normale rekenmachine, pen, geodriehoek, mobiel.


Wouter Renkema | Scheikunde


Wouter Renkema is docent scheikunde in Appingedam. Hij maakt filmpjes over scheikunde theorie aan de hand van voorbeeldvragen en filmpjes met uitleg van examenopgaven. We oefenen met vragen die veel in het examen voor komen. Hoe pak je laste rekenvragen aan? Hoe laat je zo min mogelijk punten liggen? Wat zijn de meest gemaakte fouten in het examen? We gaan ook kijken hoe je in de 22 dagen tussen de training en het examen het beste te werk kunt gaan en hoe ik je daarbij kan helpen.

Youtube kanaal van Wouter Renkema

Website van Wouter Renkema | https://scheikundehavovwo.nl/

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Wouter: binas, pen, rekenmachine, telefoon


David Pijpaert | Aardrijkskunde 

David Pijpaert, docent aardrijkskunde, is onder zijn eigen naam bekend op YouTube. Daar heeft hij honderden aardrijkskunde vodcasts voor VMBO tot VWO. Hij probeert in zijn vodcasts met beelden, foto’s en teksten op een efficiënte maar toch attractieve manier de stof uit te leggen. In deze examentraining bespreekt hij hoe jij je voor elk domein het beste kunt voorbereiden op het examen, hoe je moet werken met kaarten en hoe je het beste de verschillende soorten vragen kunt beantwoorden.

YouTube kanaal van David Pijpaert

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van David: Grote Bosatlas 55edruk, schrijfgerei en een mobiel.


Roy van Aardrijkskunde Kennisclips 

Roy Helmerhorst, oftewel Aardrijkskunde Kennisclips op YouTube, is ook van de partij op het examen festival! Hij zal de examentraining voor het vak aardrijskunde voor zijn rekening nemen. Op zijn kanaal zie je diverse kennisclips en vlogs voorbijkomen waarbij gezelligheid en humor centraal staan. Mocht je bij hem een examentraining volgen dan zal dit in ieder geval leerzaam en zeker niet saai zijn! Alvast wat tips krijgen voorafgaand de training? Dat kan met de onderstaande kennisclip! Check zijn kanaal voor meer inhoudelijke kennisclips.

Kennisclip - Zo haal jij je aardrijkskunde examen! 

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Roy: Atlas (neemt de docent mee), Pen / Kleurpotloden / Gum / Geodriehoek, Mobiel, Rekenmachine (normale), Notitieblok


Stephan History Hustle | Geschiedenis

Stefan Rops begon in 2015 met zijn YouTube-kanaal History Hustle waarbij hij geschiedenis op locatie vertelde. Inmiddels is hij uitgegroeid door uitgebreide uitlegvideo's online te plaatsen, zowel in het Engels als in het Nederlands. In zijn workshop ga je voornamelijk aan de slag met oefeningen. Stefan heeft al veel examentrainingen mogen geven en geeft nu al drie jaar les op het MHV Pantarijn in Wageningen waarin hij dit jaar een klas eindexamenleerlingen klaarstoomt voor het eindexamen. In zijn examentraining op het festival gaat hij je de kneepjes van het vak bijbrengen en je de juiste strategieën aanleren om de examenvragen de baas te zijn.

Engelstalig YouTube kanaal van Stefan 

Nederlandstalig YouTube kanaal van Stefan


Frank van de Economie Academy | Economie en bedrijfseconomie 

Doe je dit jaar eindexamen economie of bedrijfseconomie en ben je er nog niet helemaal klaar voor? Dan help ik je in twee uur verder met handige tips en duidelijke tricks die je op "de dag" direct punten opleveren. Verder deel ik al mijn kennis met je over wat je op het eindexamen kan verwachten. Doel is dat je met een gerust hart aan je examen kan beginnen en tijdens het examen niet voor verrassingen komt te staan. Dus heb je economie, schrijf je dan nu in voor mijn examentraining! Tot het weekend van 18 en 19 april. Groet, Frank

YouTube kanaal van de Economie Academy

Website van de Economie Academy | www.economie-academy.nl

Dit heb je nodig tijdens de examentraining van Frank van de Economie Academy: Goed humeur, Pen / Potlood/ Gum / Geodriehoek of lineaal, Mobiel, Rekenmachine (normale), Notitieblok voor aantekeningen


Reserveer nu je plek en kies de drie trainingen die je wilt volgen. Er zijn namelijk een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 


Bestel hier


Extra | Tevens zijn er één of meerdere super nuttige workshops van: 

  • Flashcardsbestellen.nl | hoe je efficiënter en leuker kan leren
  • Scholieren.com | hulp bij je planning en leren van leeftijdgenoten die al examen hebben gedaan
  • Examenoverzicht.nl | over hoe je een succesvolle ondernemer wordt
  • Yoga en mindfullness | hoe ben je examenstress de baas?